.................................Εδωδιμοπωλείο - μπακάλικο - παντοπωλείον, εκλεκτών ειδών διατροφής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
εδώδιμος -η -ο [eδóδimos] Ε5 : (λόγ.) που τον χρησιμοποιούν για τροφή· (πρβ. βρώσιμος, φαγώσιμος): Ο ~καρπός. H εδώδιμη ρίζα ενός φυτού. H εδώδιμη ποικιλία ενός φυτού. || (βοτ.) στην ονοματολογία φυτικών ειδών και ποικιλιών: Στρύχνος ο ~. || (ως ουσ.) τα εδώδιμα, φαγώσιμα είδη: Εδώδιμα και αποικιακά.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ online

ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ online
..........................................................................Σελίδα..... πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ-ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 1100 ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Ποια είναι η ταξική και μνημονιακή αστική πολιτική και το βάρβαρο τρόπο επιβολής της αποδεικνύει η σύγχρονη ειδησιογραφία. Από τη μια μεριά, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει την απόφαση των καλοπληρωμένων δικαστών –που έχουν βγάλει όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, που εφορμούν κατά των μαθητών και φοιτητών ώστε να επιβάλλουν την ανεμπόδιστη εφαρμογή των νόμων που μας μετατρέπουν σε δούλους του 21ου αιώνα, στρατιωτάκια και σκλαβάκια ακούνητα/αγέλαστα/παραγωγικά, την ελεύθερη διακίνηση των αστικών ιδεών και τους νόμους του κέρδους-, καθώς έχουμε την εξαγγελία αυξήσεων και χορήγηση αναδρομικών στους ένστολους: μπάτσους και στρατιωτικούς.

Γιατί πρέπει το αστικό σύστημα εξουσίας να ξεχωρίσει τους Πραιτοριανούς του Βαθέως Αστικού Κράτους, αυτούς που θα ικανοποιήσουν ένοπλα τα αστικά συμφέροντα του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, εντός και εκτός συνόρων, είτε κατά του εχθρού αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού, είτε μοιράζοντας ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, συμμετέχοντας στις βάρβαρες εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Βέβαια, δεν τους δίνουν πολλά –από 15 έως 145 ευρώ, ανάλογα τη θέση στην ιεραρχία- ώστε να τους έχουν υποχείρια –να παρακαλούν οι στρατιωτικοί για κανένα ρουσφέτι, για συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων ώστε να πάρουν το επίδομα- και ταυτόχρονα να τροφοδοτούν τον ελεγχόμενο κοινωνικό εκφασισμό και ανταγωνισμό.
Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ότι η απαξίωση των εργαζομένων και της νεολαίας, της ίδια της έννοιας της εργασίας, που στο μεταξύ είχε γίνει απασχόληση, πλέον μετατρέπεται σε εθελοντική εργασία με αμοιβή μόρια. Όπως στην περίπτωση της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2004, του άγριου πάρτυ του κέρδους των επιχειρηματιών που έστησαν Αγγελοπούλου-Σημίτης-Καραμανλής υπήρξαν τα θύματα-εθελοντές που εργάστηκαν τσάμπα, έτσι και τώρα που οι πλούσιοι αυξάνονται, οι τραπεζίτες-εφοπλιστές-εργολάβοι-καναλάρχες-βιομήχανοι αρπάζουν δις ευρώ, κερδίζουν νέας αφορολόγητα, σβήνουν δις χρεών και τους χαρίζονται τα σπίτια μας, η γη μας, οι παραλίες, τα σκουπίδια, η υγεία, η παιδεία, οι δρόμοι, τα πάντα.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού παιδείας Λοβέρδου –του υβριστή συνδικαλιστών, του καταδότη οροθετικών, του μπόγια των αγωνιζόμενων μαθητών και φοιτητών- προβάλλει το ζήτημα των 1100 κενών θέσεων εκπαιδευτικών και επειδή «είναι αδύνατον να καλυφθούν με άλλο τρόπο, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξετάζει ως λύση: να απευθυνθεί στον ανώνυμα εκπαιδευτικό ζητώντας του να εργαστεί εθελοντικά»! Να βρεθούν δηλαδή εκπαιδευτικοί που θα δεχθούν να δουλέψουν χωρίς να πληρώνονται. Αντί για μισθό τους υπόσχονται ως αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης. «Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια... Σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που μου απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις» τονίζει ο κ. Λοβέρδος.

Φυσικά η ακροδεξιά κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει ετησίως το 2,1% του ΑΕΠ στον προυπολογισμό του ΝΑΤΟ (16 δις ευρώ υπολογίζονται το διάστημα 2001-2013), παραγγέλνει νέα οπλικά συστήματα αξίας 2 δις ευρώ, στέλνει στις ΗΠΑ τον ΑΓΕΣ Μανωλά για να συμφωνήσει την αποδοχή της προσφοράς των «δωρεάν» αμερικανικών μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων ABRAMS, που πριν από λίγες μέρες είχε αποκλείσει ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, αποκαλύπτοντας ότι το πραγματικό κόστος τους είναι 1,9 δις ευρώ! Άρα λεφτά υπάρχουν: 250 δις ευρώ έδωσαν στις τράπεζες, σβήνουν δις ευρώ που χρωστά ο όμιλος Βαρδινογιάννη και η SIEMENS!

Ουσιαστικά η δωρεάν εργασία είναι καθεστώς όχι μόνο για τις απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες που τους οφείλονται οι μισθοί πολλών μηνών. Τώρα βεβαίως ο μισθός τείνει να αντικατασταθεί με μόρια. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι οι μόνοι που δέχονται αυτή την πρόταση. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα οι συνήθεις διαρροές των Επιτελείων επαναφέρουν «πρόταση» του ΓΕΕΘΑ για υποχρεωτική στράτευση στα 18 για τους άνδρες (χωρίς αναβολές κατάταξης για λόγους σπουδών κ.τ.λ.) και για προαιρετική στράτευση γυναικών, σχέδια που εξετάζονται εδώ και χρόνια από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Επιπλέον, η πρόβλεψη για προαιρετική στράτευση γυναικών στοχεύει στην κάλυψη υπηρεσιών της Αθήνας και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων, απελευθερώνοντας έτσι αριθμό προσωπικού που θα μπορέσει να προωθηθεί σε μονάδες της μεθορίου. Κίνητρο κατάταξης για τις γυναίκες θα είναι κάποια επιπλέον μόρια για πρόσληψη στο Δημόσιο. Επιπλέον, ο χρόνος της θητείας τους, που θα είναι από 12 μήνες και πάνω, να «μετράει» ως συντάξιμος χρόνος και να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Στο ΥΠΕΘΑ εκτιμούν ότι λόγω των ποσοστών ανεργίας, θα υπάρξει ενδιαφέρον από νεαρές γυναίκες για να καταταγούν, έστω και χωρίς μισθό.

Δεν επιδιώκουν δηλαδή μόνο τη πολιτική και αγωνιστική λοβοτομή της νεολαίας, στέλνοντας τη από το λυκειάρχη στον συνταγματάρχη και μετά στο επιστρατευμένο πανεπιστήμιο με φύλακες τους ιδιωτικούς SECURITY της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στην ανεργία και στην εργασιακή περιπλάνηση άθλιων εργασιών, με ακόμη πιο βάρβαρες εργασιακές σχέσεις, όπου δε θα υπάρχει κανένα εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Αλλά, επιχειρούν να ντύσουν τις γυναίκες στα χακί για να δουλεύουν τσάμπα, όπως και οι φαντάροι, που θα έχουν το επιπρόσθετο καθήκον να είναι οι αναλώσιμοι της πρώτης γραμμής υπερασπιζόμενοι τα κέρδη των Βαρδινογιάννη-Αλαφούζου-Μαρινάκη-Λάτση-Σάλλα-Μελισσανίδη κλπ στον ανταγωνισμό τους με τους Τούρκους αστούς. Για αυτό και τώρα Σαμαράς-Βενιζέλος-καθεστωτικά ΜΜΕ απαιτούν «εθνική συμφιλίωση». Τώρα που υπογράφουν νέο Μνημόνιο, που ψηφίζουν νόμο που καταργεί το δικαίωμα στον εργατικό αγώνα, που απειλούνται με εκλογική συντριβή!!!

Για αυτό λυσσάει καθημερινά ο κωλοτούμπας Τράγκας –αφού τον έπιασε το ΣΔΟΕ να έχει βγάλει στο εξωτερικό 10 εκατ. Ευρώ-, η Χούκλη, ο Πρετεντέρης, ο Μπάμπης -Φίλος της Χρυσής Αυγής- Παπαδημητρίου, ο Τσίμας… 
Όμως τα μόρια ως μορφή ανταμοιβής υπάρχουν ήδη στον Στρατό. Εδώ και χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις στρατολογούν ΟΥΚάδες-Πεζοναύτες-Αλεξιπτωτιστές παρέχοντας μόρια για προκηρύξεις διαγωνισμών προσλήψεων στην Πυροσβεστική-Δυνάμεις Καταστολής κλπ., σε όσους αντέξουν στην ναζιστική εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων, στο πλαίσιο της πολεμικής και κατασταλτικής προετοιμασίας τους (π.χ. 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία), ώστε να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της πολεμικής και κατασταλτικής επιβολής των αστικών συμφερόντων.
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και την Αστυνομία. Να μην γίνει Μισθοφόρος τους.
Να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό μέτωπο εργαζόμΕνων-νεολαίας-στρατευμένων που δε θα παλέψει μόνο ενάντια στη στράτευση στα 18, αλλά για τη μείωση της θητείας, τη βελτίωση των συν­θηκών, ενάντια στις αγορές ό­πλων, τις αποστολές εκτός συνό­ρων, σε ΝΑΤΟ – Ευρωστρατό. Θα διεκδικήσει ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Θα σταθεί δίπλα στα κοινωνικά κινήματα και στον κόσμο της εργασίας και θα ξεκαθαρίσει: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.

Κυρίως όμως πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός νέου εργατικού διεθνιστικού κινήματος, που θα διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων, αμφισβητώντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση και καταπίεση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου