.................................Εδωδιμοπωλείο - μπακάλικο - παντοπωλείον, εκλεκτών ειδών διατροφής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
εδώδιμος -η -ο [eδóδimos] Ε5 : (λόγ.) που τον χρησιμοποιούν για τροφή· (πρβ. βρώσιμος, φαγώσιμος): Ο ~καρπός. H εδώδιμη ρίζα ενός φυτού. H εδώδιμη ποικιλία ενός φυτού. || (βοτ.) στην ονοματολογία φυτικών ειδών και ποικιλιών: Στρύχνος ο ~. || (ως ουσ.) τα εδώδιμα, φαγώσιμα είδη: Εδώδιμα και αποικιακά.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ online

ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ online
..........................................................................Σελίδα..... πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Π. Λαφαζάνης: «Ένα σύνθημα υπάρχει πλέον: Δεν έχω-Δεν πληρώνω»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι είναι ένας φόρος απαράδεκτος, βάρβαρος και αντιαναπτυξιακός που δημεύει την ακίνητη περιουσία των πολιτών και πλήττει όχι μόνο την οικοδομική δραστηριότητα και την κτηματαγορά, αλλά την οικονομία και προκαλεί υφεσιακές τάσειςΤη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ο  κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, επσιημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει νόημα, είναι ένας φόρος απαράδεκτος, βάρβαρος και αντιαναπτυξιακός που δημεύει την ακίνητη περιουσία των πολιτών και πλήττει όχι μόνο την οικοδομική δραστηριότητα και την κτηματαγορά, αλλά την οικονομία και προκαλεί υφεσιακές τάσεις».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM για τις πολτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο των εκλογών επισήμανε:
«Πιστεύω ότι είναι πιθανές οι πολιτικές εξελίξεις μέσα στο φθινόπωρο ή τουλάχιστον δεν μπορούν να αποκλειστούν. Βεβαίως, μια ουσιώδης προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να έχουμε μια αφύπνιση του κοινωνικού πεδίου και ένα νέο γύρο κοινωνικών αγώνων. Αν και εφόσον αυτό συμβεί, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει το φθινόπωρο μέσα στα αδιέξοδά της και ένα βασικό θέμα, πάνω στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα είναι το θέμα του απαράδεκτου φόρου, του ΕΝΦΙΑ. Ο κόσμος αγανακτεί, έχει ξεχειλίσει το ποτήρι και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν αυτόν το φόρο. Ένα σύνθημα υπάρχει πλέον: Δεν έχω-Δεν πληρώνω. Βεβαίως, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είναι ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα κι αυτό, δεν το συζητάμε.
 Έχουμε να κάνουμε με κάτι αρκετά διαφορετικό, όμως, διότι η επιλογή του «δεν πληρώνω» δεν είναι μία ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση. Είναι ότι ο κόσμος δεν έχει και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και ο ΕΝΦΙΑ ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν σας είπα ότι θα πει ο κ. Τσίπρας «μην πληρώνετε», αλλά δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος και πάμε σε ένα μεγάλο κίνημα. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κίνημα και κινηματικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαμορφώσουν το «μετά».»
Για τον ΕΝΦΙΑ και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά:
«Θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Απολύτως. Ισχύει η δέσμευσή μας και είναι απόλυτη και κατηγορηματική, ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί πλήρως. Δεν έχει νόημα, είναι ένας φόρος απαράδεκτος, βάρβαρος και αντιαναπτυξιακός που δημεύει την ακίνητη περιουσία των πολιτών και πλήττει όχι μόνο την οικοδομική δραστηριότητα και την κτηματαγορά, αλλά την οικονομία και προκαλεί υφεσιακές τάσεις. Αν υπάρξει φόρος στην ακίνητη περιουσία, θα αφορά πραγματικά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Θα εξαιρεί τη μικρομεσαία ακίνητη περιουσία και θα αφορά μόνο τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, εάν υπάρξει ένας τέτοιος φόρος, ώστε να μη θίξει την πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, διότι δεν θεωρούμε δίκαιο να βάλουμε φόρο στην πραγματικά μικρομεσαία περιουσία όταν δεν αποφέρει έσοδα».
_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου